Military Watch Magazine Руската балистична ракета с въздушно изстрелване Х-47M2 Кинжал

...
Military Watch Magazine Руската балистична ракета с въздушно изстрелване Х-47M2 Кинжал
Коментари Харесай

Military Watch: Руските ракети Кинжал стават все по-опасни, сменят целите си по време на полет

Military Watch Magazine

 

Руската балистична ракета с въздушно изстрелване Х-47M2 " Кинжал " е осъвременена да може да трансформира задачите си по време на полет, съгласно източник, непосредствен до съветските въздушно-космически сили, представен от държавната медия ТАСС на 25 октомври.

Хиперзвуковата " Кинжал " е основана въз основата на ракета земя-земя 9M723 от комплекса Iskander-M, която към този момент има тази дарба. Дълго време се смяташе, че " Кинжал " също може да бъде пренасочена и по време на полет. Това беше изключително основен фактор, отличаващ Искандер от руския му предходник OTR-23 " Ока ", като нужните технологии бяха създадени в Съветския съюз за усъвършенствания вид Oka-U, преди създаването да бъде прекъсната с края на Студената война.


" Кинжал " закупи все по-голямо значение в съветската войска, откогато за първи път влезе на въоръжение в края на 2017 година Тези комплекси бяха разполагани на театри на бойните дейности от Арктика и Североизточна Европа до Сирия и Беларус.

Доколкото Русия не разполага с доста бойни самолети от пето потомство и относително дребният размер на нейните военновъздушни сили в съпоставяне със силата от руската епоха или силата на въздушните флотилии на НАТО, изключително значими станаха асиметричните високоефективни активи като балистичните ракети, изстрелвани от въздуха.

Ракетите " Кинжал " са употребявани необятно на украинския спектакъл на бойните дейности и реализираха известни триумфи. Известно е унищожаването на доставени от Съединени американски щати ракетни батареи Patriot в Киев през май, когато " Кинжали " -и бяха изстреляни от щурмови изтребители МиГ-31К.

Броят на класовете самолети, които могат да носят ракетите " Кинжал ", се разшири от МиГ-31К, и към този момент включва Ту-22М3М, щурмовия изтребител МиГ-31И и неотдавна осъвременения щурмови изтребител Су-34. Съобщава се, че се създава и миниатюризирана версия на изтребителя от пето потомство Су-57.

Тъй като производството на ракети се е нараснало пет пъти след ескалацията на войната в Украйна през февруари 2022 година, се чака с тях да бъда въоръжени няколко подразделения изтребители Су-34, които сега се създават в огромен мащаб.

" Кинжал " може да нападна цели на 2000 км и съчетава висока маневреност с полубалистична траектория на ниска надморска височина, което я прави извънредно сложна за следене, прихващане и от време на време е предизвикателство даже за разкриване по време на полет.

Производството на ракетите върви паралелно със забележителното разширение на мащаба на производството на наземните системи Искандер-М и по-специално техните ракети 9M723, като мащабите нарастват до няколко пъти над предвоенните темпове.

Това освен разрешава да се компенсира разхода на ракети в Украйна, само че и да се оборудват нови полкове с тях както в страната, по този начин и в прилежаща Беларус.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР